Překyselení organismu je lékaři stále podceňováno. Víme, že 90% lidí je překyseleno a většina z nich o tom ani neví!


Důležitost rovnováhy mezi kyselinami a zásadami (pH)

Během látkové výměny se v těle neustále vytváří kyseliny, které jsou velmi nebezpečné pro organismus. Nejdůležitější tekutinou našeho organismu je krev. Hodnoty pH krve jsou striktně dány a odchylka od normálních hodnot je životu nebezpečná. Neutralizace kyselin se děje pouze zásaditými minerály. Proto je důležité mít stravu bohatou na živiny. V opačném případě, tzn. při jejich nedostatku, tělo sahá do rezerv (kosti, vlasy, do skeletu buněk, apod.) a chová se jako kanibal. Překyselení se tedy z krve nepozná. Můžeme jej zjistit z moči, což už poukazuje na překyselení tkání.

Naše tělo potřebuje zásadité látky

 

Všeobecné projevy překyselení organismu

  • Nedostatek energie a neustálá únava
  • Apatie a snížena výkonnost
  • Těžké končetiny nebo bolesti ve svalech
  • Náhlá únava po jídle
  • Citlivost na chlad a nepříjemný pocit chladu v těle
  • Zřetelná změna váhy (zhubnutí nebo ztloustnutí)
  • Snížená odolnost
  • Zvýšená náchylnost k infekčním nemocem
  • Zhoršená schopnost regenerace a zpomalené hojení ran
  • Špatné prokrvování
  • Stále studené končetiny

Co překyseluje náš organismus

  • Špatná výživa (denaturované potraviny)
  • Nevhodné potravinové doplňky nebo žádné
  • Nedostatečné žvýkání potravy
  • Jedovaté látky v životním prostředí
  • Poživatiny (respektive jedy z poživatin)
  • Elektrosmog
  • Chemické léky a chemické doplňky
  • Zloba a agrese
  • Nikotin
  • Cukr a alkohol
  • Stres a nahromaděná duševní zátěž

Proč je překyselení organismu tak nebezpečné

  • Pod vlivem acidózy (překyselení organismu) ztrácejí červené krvinky pružnost, tuhnou a nemohou nadále protékat tenkými kapilárami. Postižená tkáň není dostatečně zásobena kyslíkem a živinami, což může přivodit infarkt nebo mrtvici.
  • Buňky jsou závislé na neutrální tělesné tekutině, jelikož si samy nedokážou obstarat výživu ani odstranit odpadní látky.
  • Snížená hladina minerálů v těle, jako následek překyselení, způsobuje zvýšenou lomivost kostí a praskání cév.
  • Usazováním toxických látek ve vazivu vzniká řada „zásobáren odpadu“, jež tělo zatěžují.
  • V návaznosti na překyselení organismu ztrácíme svou přirozenou obranyschopnost vůči infekčním chorobám.
  • Zadržované toxické látky vytvářejí vhodné podmínky pro plísňová onemocnění vyvolané candidou albicans, jedovaté zplodiny látkové výměny poškozují játra a mozek.
  • Zvýšené překyselení způsobuje tzv. „vegetativní acidózu“, při níž se člověk rychle unaví, vyčerpá a podává stále slabší výkony.
  • Během léčení půstem se uvolňují jedovaté látky dosud usazené v tkáních. Přitom může dojít k samootravě těla, někdy dokonce i se smrtelnými následky.

Jak se brání náš organismus při překyselení

  • Zadržením vody dochází k naředění kyselin (např. nateklé kotníky, prsty a kilogramy navíc) 
  • Dýcháním také dochází k vyloučení přebytečných kyselin
  • Neutralizuje kyseliny zásaditými minerály. Odebírá zásoby našeho organismu. (vápník z kostí a zubů, chrom ze slinivky, zinek z prostaty, hořčík z nervové tkáně)


Kyseliny mají ničivý účinek. Dokážou rozrušit dokonce i kámen nebo kov. Pokud setrvávají v těle, aniž by se neutralizovaly, způsobují bezpochyby ty nejrůznější choroby.
(zdroj: Kurt Tepperwein, autor knihy Pryč s kyselostí)


„Ze všech složenin našich tělesných sil se kyseliny projevují jako ty nejškodlivější.“
Hippokrates 400 př. Kr.


Krutá realita

Dnešní potraviny neobsahují dostatek živin!
V některých případech je to dokonce 3 - 5x méně živin, než tomu bylo před 15 lety. Naproti
tomu obsahují mnohem více chemických přídavků, které zvyšují trvanlivost a ovlivňují chuť
potravin, apod. Výsledkem je intoxikovaný organismus a všeobecně známá podvýživa, která nesouvisí s váhou.

Přestože mnohem více jíme, jsme stále více podvyživení!

 

Test kyselosti pH vašeho organismu
Běžné metody, které se v medicíně používají k určování hodnoty pH a tím i k zjišťování kyselosti organismu z krve, nepřinášejí žádné dále využitelné výsledky. Hodnota pH krve je totiž konstantní.
Oproti tomu určení pH hodnoty z moči odráží diagnosticky téměř přesně i stav tkáně.
Ideální biologická hodnota tkáně leží mezi pH 7,4 až 7,5 bohužel běžná hodnota často dosahuje sotva 5,5. To znamená, že acidóza neboli překyselení se stala pravidlem u většiny lidí.

 

Postup kontroly pH

Připravte si čerstvou moč a testovací proužek. Ten pak ponořte na 1 sekundu do moči. Otřepte přebytečné kapky a po 2 minutách přiložte k barevné stupnici.

V přírodním léčitelství je rovnováha mezi kyselostí a zásaditostí těla základem každé léčby. Bez ní by žádné léčení nemohlo být úspěšné.

 

Tato životně důležitá skutečnost i nadále zůstává klasickou medicínou nepovšimnuta a většina lékařů nepovažuje acidózu za bezprostřední ohrožení našeho zdraví. Tomuto ještě napomáhá fakt, že stav kyselosti v těle se běžně určuje z krve a ta – až na řídké výjimky – udržuje tělo přísně v neutrálním prostředí.
 

Podívejte se na zkušenosti našich klientů nebo se objednejte na konzultaci.


Další články magazínu

Magazín o hubnutí, zdravém životním stylu, zdraví a prevenci. V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat. Rádi Vám poradíme. Také se můžete objednat na rozbor jídelníčku s osobní konzultaci.

Zkušenosti, rady a návody ...
#
Čas od času udělá každý drobnou dietní chybičku. Chcete vědět, jak hřešit tak, aby tyto drobné chybičky neovlivnily Vaše výsledky? Je to jednoduché, když se…
#
Zajímá Vás které potraviny Vám pomůžou lépe zvládat chladné počasí? Obrázkové tipy pro Vás!
#
Ve školách si děti opět mohou koupit např. bagetu. Někdo vyhlášku uvítal, jiný odsoudil. My jsme však přesvědčeni, že vše začíná výchovou a vedením ke zdravému…
#
Colostrum, kolostrum nebo mlezivo je geniálním produktem přírody. Tento sekret mléčné žlázy vzniká před porodem a je základním faktorem u savců, který ovlivňuje…
#
Pravidla zdravého hubnutí jsou velmi aktuální témata dnešní doby. Proto se v tomto článku budeme zabývat tím, co hubnutí přináší, ale jakých chyb se lidé při…
#
Nedostatek vlákniny ve stravě a špatné stravovací návyky jsou jedním z faktorů zvyšujících riziko vzniku rakoviny.
#
Zhubněte svaly, tuky si nechte na horší časy… Prověřené rady, které Vás zaručeně dovedou k jo-jo efektu. Vybral jsem 7 nejlepších rad jak zhubnout a opět…
#
Rostlina používaná k léčení již tisíce let. Za napoleonských válek využívaná k hojení ran. V době našich babiček používaná k prevenci rakoviny a na léčbu…
#
Kdo by neměl rád sezónu grilování? Proto jsme pro Vás připravili pár tipů a receptů, které by Vám mohly přijít vhod.
#
Máte rádi kávu? Kolik šálků za den vypijete? Je pro nás prospěšná nebo nám škodí? Kde ještě se můžeme setkat s kofeinem a jaké má účinky na lidské zdraví?

Mohlo by Vás zajímat

Zdravé recepty
Výzva pro milovníky melounu. Zužitkujte meloun na maximum.
Ryby jsou prospěšné pro naše srdce a cévy díky nenasyceným mastným kyselinám Omega 3. Zařaďte je do svého jídelníčku, alespoň 2x týdně.
Zajímavá varianta rybího receptu. Zkuste a dejte nám vědět, jak chutnalo.
Překyselení organismu
Pokud máte rádi paštiku a nevěříte koupeným, uděláte dobře, když si vyrobíte vlastní. Recept je vhodný při překyselení organismu.
Pokud rádi pečete, mohl by Vás zajímat tento recept.
Kvašenou zeleninu, nebo jinak "Pickles", můžeme směle zařadit do kategorie super potravin. Velmi jednoduše si ji vytvoříme sami doma. Můžeme využít jako přílohu…
Pokud máte rádi paštiku a nevěříte koupeným, uděláte dobře, když si vyrobíte vlastní. Recept je vhodný při překyselení organismu.
Kvašenou zeleninu, nebo jinak "Pickles", můžeme směle zařadit do kategorie super potravin. Velmi jednoduše si ji vytvoříme sami doma. Můžeme využít jako přílohu…
Pokud rádi pečete, mohl by Vás zajímat tento recept.