> Naše služby > Odkyselení organismu

Překyselení vs. odkyselení organismuPrekyseleni_organismu_zdrave_hubnuti_Ostrava.png

Rovnováha mezi kyselinami a zásadami = klíč ke zdraví
Acidobazická rovnováha vyjadřuje poměr mezi kyselinami a zásaditými minerály v našem organismu. Udává se v hodnotě pH.

Překyselení organismu je lékaři stále podceňováno. Víme, že 90% lidí je překyseleno a většina z nich o tom ani neví!


Důležitost rovnováhy mezi kyselinami a zásadami (pH)

Během látkové výměny se v těle neustále vytváří kyseliny, které jsou velmi nebezpečné pro organismus. Nejdůležitější tekutinou našeho organismu je krev. Hodnoty pH krve jsou striktně dány a odchylka od normálních hodnot je životu nebezpečná. Neutralizace kyselin se děje pouze zásaditými minerály. Proto je důležité mít stravu bohatou na živiny. V opačném případě, tzn. při jejich nedostatku, tělo sahá do rezerv (kosti, vlasy, do skeletu buněk, apod.) a chová se jako kanibal. Překyselení se tedy z krve nepozná. Můžeme jej zjistit z moči, což už poukazuje na překyselení tkání.

Naše tělo potřebuje zásadité látky

 

Všeobecné projevy překyselení organismu

  • Nedostatek energie a neustálá únava
  • Apatie a snížena výkonnost
  • Těžké končetiny nebo bolesti ve svalech
  • Náhlá únava po jídle
  • Citlivost na chlad a nepříjemný pocit chladu v těle
  • Zřetelná změna váhy (zhubnutí nebo ztloustnutí)
  • Snížená odolnost
  • Zvýšená náchylnost k infekčním nemocem
  • Zhoršená schopnost regenerace a zpomalené hojení ran
  • Špatné prokrvování
  • Stále studené končetiny

Co překyseluje náš organismus

  • Špatná výživa (denaturované potraviny)
  • Nevhodné potravinové doplňky nebo žádné
  • Nedostatečné žvýkání potravy
  • Jedovaté látky v životním prostředí
  • Poživatiny (respektive jedy z poživatin)
  • Elektrosmog
  • Chemické léky a chemické doplňky
  • Zloba a agrese
  • Nikotin
  • Cukr a alkohol
  • Stres a nahromaděná duševní zátěž

Proč je překyselení organismu tak nebezpečné

  • Pod vlivem acidózy (překyselení organismu) ztrácejí červené krvinky pružnost, tuhnou a nemohou nadále protékat tenkými kapilárami. Postižená tkáň není dostatečně zásobena kyslíkem a živinami, což může přivodit infarkt nebo mrtvici.
  • Buňky jsou závislé na neutrální tělesné tekutině, jelikož si samy nedokážou obstarat výživu ani odstranit odpadní látky.
  • Snížená hladina minerálů v těle, jako následek překyselení, způsobuje zvýšenou lomivost kostí a praskání cév.
  • Usazováním toxických látek ve vazivu vzniká řada „zásobáren odpadu“, jež tělo zatěžují.
  • V návaznosti na překyselení organismu ztrácíme svou přirozenou obranyschopnost vůči infekčním chorobám.
  • Zadržované toxické látky vytvářejí vhodné podmínky pro plísňová onemocnění vyvolané candidou albicans, jedovaté zplodiny látkové výměny poškozují játra a mozek.
  • Zvýšené překyselení způsobuje tzv. „vegetativní acidózu“, při níž se člověk rychle unaví, vyčerpá a podává stále slabší výkony.
  • Během léčení půstem se uvolňují jedovaté látky dosud usazené v tkáních. Přitom může dojít k samootravě těla, někdy dokonce i se smrtelnými následky.

Jak se brání náš organismus při překyselení

  • Zadržením vody dochází k naředění kyselin (např. nateklé kotníky, prsty a kilogramy navíc) 
  • Dýcháním také dochází k vyloučení přebytečných kyselin
  • Neutralizuje kyseliny zásaditými minerály. Odebírá zásoby našeho organismu. (vápník z kostí a zubů, chrom ze slinivky, zinek z prostaty, hořčík z nervové tkáně)


Kyseliny mají ničivý účinek. Dokážou rozrušit dokonce i kámen nebo kov. Pokud setrvávají v těle, aniž by se neutralizovaly, způsobují bezpochyby ty nejrůznější choroby.
(zdroj: Kurt Tepperwein, autor knihy Pryč s kyselostí)


„Ze všech složenin našich tělesných sil se kyseliny projevují jako ty nejškodlivější.“
Hippokrates 400 př. Kr.


Krutá realita

Dnešní potraviny neobsahují dostatek živin!
V některých případech je to dokonce 3 - 5x méně živin, než tomu bylo před 15 lety. Naproti
tomu obsahují mnohem více chemických přídavků, které zvyšují trvanlivost a ovlivňují chuť
potravin, apod. Výsledkem je intoxikovaný organismus a všeobecně známá podvýživa, která nesouvisí s váhou.

Přestože mnohem více jíme, jsme stále více podvyživení!

 

Test kyselosti pH vašeho organismu
Běžné metody, které se v medicíně používají k určování hodnoty pH a tím i k zjišťování kyselosti organismu z krve, nepřinášejí žádné dále využitelné výsledky. Hodnota pH krve je totiž konstantní.
Oproti tomu určení pH hodnoty z moči odráží diagnosticky téměř přesně i stav tkáně.
Ideální biologická hodnota tkáně leží mezi pH 7,4 až 7,5 bohužel běžná hodnota často dosahuje sotva 5,5. To znamená, že acidóza neboli překyselení se stala pravidlem u většiny lidí.

 

Postup kontroly pH

Připravte si čerstvou moč a testovací proužek. Ten pak ponořte na 1 sekundu do moči. Otřepte přebytečné kapky a po 2 minutách přiložte k barevné stupnici.

pH_stupnice_prekyseleni_organismu.jpg

 


V přírodním léčitelství je rovnováha mezi kyselostí a zásaditostí těla základem každé léčby. Bez ní by žádné léčení nemohlo být úspěšné.

 

Tato životně důležitá skutečnost i nadále zůstává klasickou medicínou nepovšimnuta a většina lékařů nepovažuje acidózu za bezprostřední ohrožení našeho zdraví. Tomuto ještě napomáhá fakt, že stav kyselosti v těle se běžně určuje z krve a ta – až na řídké výjimky – udržuje tělo přísně v neutrálním prostředí.

Podívejte se na zkušenosti našich klientů nebo se objednejte na konzultaci.